Buislasersnijden

Buislasersnijden

Snel een prijs? Online offerte aanvragen

Tot grote afmetingen

Snelle levertijd

99.7% first-time-right

Meer dan 25 jaar ervaring

Buislasersnijden van buizen en kokers

CLT Metal Service kan buizen en kokers met een zeer hoge nauwkeurigheid bewerken door middel van 3D buislasersnijden. Voor het efficiënt bewerken van buizen en kokers maken we gebruik van volautomatische buislasermachines. Dit resulteert in kortere doorlooptijden, minimaal materiaalverlies, nieuwe designmogelijkheden en een foutloos proces. 

Vragen over buislasersnijden? Neem vrijblijvend contact met ons op

Neem contact op

De voordelen van buislasersnijden

 • Zeer nauwkeurige bewerking
 • Kortere doorlooptijden
 • Lagere kosten
 • Lasmallen zijn overbodig
 • Snijden tot een lengte van 15 meter 
 • Snijden tot een diameter van 610 mm
 • Snijden tot een wanddikte van 25 mm
 • Snijden van complexe en vrije vormen

Vraag een offerte aan

 • Korte doorlooptijden
 • Advies op maat
 • Kosten direct inzichtelijk

Waarom buislasersnijden uitbesteden aan CLT? 

Wij gaan voor foutloos resultaat, dat bespaart je tijd én geld

Dankzij onze efficiënte en nauwkeurige manier van buislasersnijden, bereiken wij een foutloos resultaat in een korte tijd. Dit betekent dat we tijd én geld besparen in jouw voordeel. 

Bij ons kun je terecht voor buizen tot zelfs 15 meter lang

In ons state-of-the-art machinepark kunnen wij buizen en kokers tot 15.000mm lengte, met een maximale diameter van Ø610mm en een materiaaldikte tot 20mm zeer nauwkeurig bewerken. Ook kleinere materialen kunnen wij van de juiste bewerking voorzien. 

Besparing tot wel 50% op het lasproces

Dankzij onze machines kunnen we voor onze klanten een enorme besparing op het lasproces realiseren. Met onze software voegen wij in een paar klikken gat-/nokverbindingen toe, waardoor jouw lasser complexe samenstellingen zonder meten nog sneller kan samenstellen. De laswerkplek blijft netjes en schoon door minder slijpwerk. Wij snijden laskanten meteen onder gewenste hoek mee in één bewerking.

Efficiënt plannen en traceerbaarheid

We plannen grote projecten samen met jou in Just-In-Sequence (JIS), zodat zoeken in de werkplaats of tijdens montage niet nodig is. JIS betekent de levering van de juiste producten, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment, op de juiste plaats en ook in de juiste volgorde, zodat ze direct in de productie kunnen worden verwerkt. Middels stickers of automatisch graveren van de bestandsnaam borgen wij de traceerbaarheid en jouw orderreferentie.

Buislasersnijden tot wel 15 meter lang

Waar andere bedrijven buizen van kort formaat aan elkaar lassen, kunnen wij buizen tot wel 15.000mm lang bewerken. Benieuwd waarom grootformaat buislasersnijden beter is dan het aan elkaar lassen van kleine buizen? Lees meer over

Grootformaat buislasersnijden

Buislasersnijden in 
alle afmetingen

Onderscheidend in afmetingen

Uiteraard bewerken wij net als onze collega-bedrijven materialen van kleine afmetingen. Wij onderscheiden ons daarnaast door het bewerken van materialen van grote afmetingen. We kunnen daardoor een zeer uiteenlopend aanbod van bewerkingen aanbieden. Dit maakt ons uniek in de sector. 

De perfecte machines voor het buislasersnijden van alle afmetingen

Voor het 3D buislasersnijden van grote afmetingen RVS en stalen buizen en kokers tot 15.000mm lengte, gebruiken wij een TTM FL600. 

Daarnaast hebben wij een TRUMPF TruLaser Tube 5000 in ons machinepark. Dit is de snelste Fiber-buislasermachine in de markt die ook zéér nauwkeurig werk aflevert.

Buislasersnijden

Onze unieke machines voor buislasersnijden

TTM FL600 Buislasersnijden

TTM FL600

Voor grootformaat bewerkingen tot wel 15 meter

Deze 3D buislasermachine is geschikt voor bewerkingen van RVS en stalen buizen en kokers tot 15 meter lengte, een maximale diameter van Ø610mm en een materiaaldikte tot 20mm.

Trumpf TruLaser Tube 5000 buislaser

TRUMPF TruLaser Tube 5000

Zeer snelle oplevering

Nauwkeurige bewerking door de snelste buislasermachine ter wereld.

Projecten in buislasersnijden

Hieronder vind je een aantal unieke projecten die wij door middel van buislasersnijden hebben gerealiseerd. 

Buizenconstructie Podium Songfestival Wenen 2015

Buizenconstructie Podium Songfestival Wenen 2015

Diamantbeurs Amsterdam

Diamantbeurs Amsterdam

Staanders voor de bakkerij-industrie

Staanders voor de bakkerij-industrie

Koeldelen voor de turbine-industrie

Koeldelen voor de turbine-industrie

VOLAUTOMATISCHE BUISLASERS

De buislasermachines in ons machinepark werken volledig automatisch volgens de ingevoerde opdracht. Dit zorgt voor de hoge nauwkeurigheid en korte doorlooptijd. De klemrichting zorgt voor de aan- en afvoer van de materialen. De buis of koker wordt tijdens de bewerking automatisch in lineaire of roterende bewegingen langs de laserkop bewogen.  

De verschillende methoden

Het is mogelijk om verschillende materialen te bewerken. Zo is buislasersnijden de perfecte manier voor het bewerken van RVS, staal en metaal. Er zijn verschillende methoden van buislasersnijden: 

 • 90⁰- snijden: De contouren worden haaks op het buisoppervlak gesneden. De buis of koker wordt onder de lasersnijkop geroteerd. Dit zorgt voor een loodrechte snede op de wanddikte. Deze eenvoudige en snelle manier van snijden is zeer efficiënt.
 • XY-snijden: De koker beweegt lineair over de lasersnijkop heen, waardoor een loodrechte snede op het horizontale vlak ontstaat. Dit is een zeer nauwkeurige methode.
 • 3D-snijden: Er wordt gebruik gemaakt van alle assen van de machine. Ook de lasersnijkop kan worden gekanteld tot een hoek. Het is hierdoor mogelijk om lastige bewerkingen zeer nauwkeurig uit te voeren.