De specialist in 3d buislasersnijden

CLT Metal Service kan buizen en kokers met een zeer hoge nauwkeurigheid 3D buislasersnijden, tot grote formaten mogelijk. Hiervoor maken we gebruik van twee volautomatische buislasermachines voor het slim bewerken van buizen en kokers. Dit resulteert in snellere doorlooptijden, minimaal materiaalverlies, nieuwe designmogelijkheden en een foutloos proces. Dankzij onze machines kunnen we voor onze klanten tot wel 50-60% op het lasproces besparen en dus de TCO (Total Cost of Ownership) reduceren.  


Onze buislasermachines

De TTM FL 600 gebruiken we voor het 3D lasersnijden van grote afmetingen buizen en kokers tot 15 meter lengte, met een maximale diameter van Ø610 mm en een materiaaldikte tot 20 mm. Onlangs hebben we de capaciteit van ons machinepark ruim vergroot met de TRUMPF TruLaser Tube 5000, de snelste buislasermachine ter wereld die ook zéér nauwkeurig werk aflevert.

Bekijk onze machinelijst voor meer specificaties van de machines die we gebruiken voor het 3D buislasersnijden.

 

3D buislasersnijden in één opspanning

Met behulp van onze machines kunnen we complexe 3D-vormen in één opspanning lasersnijden. Uiterst nauwkeurig en vele malen sneller dan de conventionele technieken zoals zagen of frezen. Uitgebreid meetwerk, dure lasmallen en problemen met lasnaden behoren hiermee tot het verleden. Lastige bewerkingen zoals gat-nokverbindingen, fictieve verbindingen, positioneringsmogelijkheden en graveren zijn nu eenvoudig en zeer kostenvriendelijk te realiseren dankzij het lasersnijden van buizen.

 

Lasmallen zijn overbodig

Een laskantenfrees is overbodig want laskanten worden tijdens het lasersnijden van buizen meteen schuin onder de juiste hoek gesneden voor de juiste lasnaad. Omdat wij met ‘mannetje-vrouwtje’-verbindingen kunnen werken voor combinatie plaat en buis van grote afmeting zijn lasmallen overbodig en kan de constructie na het hechten volautomatisch door de lasrobot worden afgelast.

 

Meer informatie over 3D buislasersnijden?

Ontdek zelf hoe u met 3D buislasersnijden kunt profiteren van snellere doorlooptijden en minimaal materiaalverlies. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op. Bel naar 077- 398 19 45 of vul het contactformulier in.  

 

 

Buislaser

Vakwerkspanten gelast

Buislasersnijden

IMG_5716

De buislaser in actie: