Diensten

Advies

Geen standaardoplossing, maar de beste oplossing

Wij denken met u mee in engineering en programmering, wij overzien het gehele proces of u nu gebruik maakt van één metaalbewerking of een heel project bij ons neerlegt. Flexibiliteit, kwaliteit en snelheid staan hierbij centraal. Wij inventarissen uw behoefte en adviseren u onder andere in; materiaalkeuzes, bewerking, processen en eisen.

Diensten


Werkvoorbereiding

Engineering & programmeren

CLT beschikt over een eigen engineeringafdeling, die alle constructies vooraf in 3D zichtbaar kan maken. De engineeringsafdeling kan diverse extensies (STEP, IFC, DXF, DWG) verwerken, denk aan TEKLA-/ Solid Works/ Inventor enz.. Op deze manier kunnen we in een vroeg stadium al veel details met u bespreken en het maken van onnodige prototypes voorkomen. Dat verlaagt de kosten en versterkt uw concurrentiepositie.

Werkvoorbereiding


Bewerkingen

Wij zijn de specialist in 3D buislasersnijden, 2D plaatlasersnijden, kanten, walsen, lassen en specialistisch 3D plaatwerk.

Driedimensionaal buislasersnijden
CLT beschikt over een volautomatische buislasermachine voor buizen en kokers van veertien meter lengte en een maximale diameter van 610 millimeter bij een materiaaldikte van twintig millimeter. Met deze machine kunnen we complexe 3D-vormen lasersnijden in één opspanning. Uiterst nauwkeurig en vele malen sneller dan met conventionele technieken zoals zagen en frezen. Uitgebreid maatwerk, dure lasmallen en problemen met lasnaden behoren hiermee tot het verleden. Lastige bewerkingen zoals gat-nokverbindingen, fictieve verbindingen, positioneringsmogelijkheden en graveren zijn nu eenvoudig en zeer kostenvriendelijk te realiseren. Laskanten worden meteen schuin gesneden voor de juiste lasnaad. Omdat wij nu met ‘mannetje-vrouwtje’-verbindingen kunnen werken voor combinatie plaat en buis van grote afmeting zijn lasmallen overbodig en kan de constructie na het hechten volautomatisch door de lasrobot worden afgelast.

2D plaatlasersnijden
CLT beschikt over twee 2D plaatlasers met de afmeting 6000x2000 en 4000x2000, deze bieden de mogelijkheid tot het snijden van dikte tot 25mm. 

Kanten
Wij brengen u plaatwerk deskundig in vorm met ons breed scala aan mogelijkheden.

Lassen
Vóór transport en nabewerking wordt soms laswerk vereist. Wij werken samen met laspartners met ieder zijn eigen specialisme. Lasprojecten worden in overleg aangenomen.

Specialistisch 3D plaatwerk
U kunt ook bij ons terecht voor unieke driedimensionale plaatwerken die alleen met specialisme en ervaring te realiseren zijn.

Buislaser

Driedimensionaal buislasersnijden

Kanten

Lassen


Afwerking

Montage & assemblage

Bij CLT beschikken wij ook over montage- en assemblagefaciliteiten voor uw producten. Onze mogelijkheden op het gebied van montage en assemblage bieden efficiency in uw proces en uiteindelijk een verlaging in uw kosten. Onze aanpak kan ter plaatse tijd besparen of het transport van uw producten vereenvoudigen.

Montage & assemblage


Service

Optimalisatie door onze service specialisten

Wij zorgen dat onze hoge kwaliteit gehandhaafd blijft en continu wordt verbeterd. Wij staan u te woord bij vragen en helpen u graag. Wij blijven u ondersteunen bij het optimaliseren van uw activiteiten. Onze service afdeling heeft de kennis en ervaring om u te helpen.

Service