Werkwijze

Snel een prijs? Online offerte aanvragen

Tot grote afmetingen

Snelle levertijd

99.7% first-time-right

Meer dan 25 jaar ervaring

Onze werkwijze:
Smart Shaping

Wij geloven dat als je simpelweg het beste wil voor een ander, je allebei het verst komt. Om machinebouwers te helpen in het realiseren van hun doelen hebben we de Smart Shaping-aanpak ontwikkeld. We optimaliseren niet alleen onze eigen processen om tijd- en kostenbesparingen te realiseren, maar ook de productieprocessen van onze klanten. Een voorbeeld hiervan is het perfect voorbereiden van onze producten (met ‘mannetje-vrouwtje’ verbindingen) voor jouw lassers.

Tijdens het hele traject denken onze specialisten met jouw engineers mee om tot de beste oplossing te komen en om jou tijd en kosten te besparen. Van engineering, programmering, materiaalkeuze en werkvoorbereiding, tot bewerking, afwerking, levering en verdere handling. Samen zorgen we voor:

  • Minder materiaalkosten en 99,7% first-time-right
  • Snellere doorloop- en levertijden dankzij high-speed machinepark
  • Minder werk voor jouw lassers en productieafdeling

We staan garant voor de hoogste product- en servicekwaliteit en leveren producten op precies de gewenste manier aan. Afgewerkt naar wens, zo ver mogelijk voorbereid, volgens afspraak, en op tijd. Zo helpen we al ruim 25 jaar machinebouwers aan efficiëntere productieprocessen met minder fouten.

Jouw doel is ons doel.

Onze werkwijze

4 redenen waarom machinebouwers met ons samenwerken

Voor machinebouwers hebben we onze unieke Smart Shaping-werkwijze ontwikkeld. Hiermee bieden we meerwaarde op 4 manieren.

Ultra-precieze bewerking en afwerking naar wens

We hebben het meest veelzijdige en modernste machinepark van Nederland. Onze high-precision lasers snijden tot op de millimeter nauwkeurig. Wat resulteert in een uiterst precies, strak en hygiënisch resultaat; zonder lasnaden en daardoor makkelijk schoon te maken en houden. Al onze producten worden afgewerkt tot het door jou gewenste niveau en resultaat. Onze doorloop- en levertijden zijn kort en we leveren volgens afspraak.

Minder materiaalkosten en 99,7% first-time-right

We bewerken met extreem hoge precisie en 99,7% first-time-right. We werken volgens het nul-fouten-principe en dubbelchecken gedurende het hele traject om fouten aan onze kant én aan klantzijde te voorkomen. Onze slimme softwaresystemen benutten elke plaat maximaal waardoor er bijna geen restmateriaal is. Doordat we buizen en kokers tot wel 15 meter kunnen bewerken in één opspanning, kunnen we de buis slim opdelen waardoor je in veel gevallen 10-15% materiaalkosten bespaart.

Minder verspaan- en laswerk voor jouw medewerkers

Als we voor jou buis- of plaatlaseren, dan hoef je zelf niet meer te zagen, boren en frezen. Dit bespaart jou kostbare manuren en loonkosten. Voor jouw lassers wordt het 50-60% minder las-, slijp- en denkwerk. We maken het zo makkelijker mogelijk: laskanten worden schuin gesneden voor de juiste lasnaad en ‘mannetje-vrouwtje verbindingen maken lasmallen overbodig. Dit resulteert in minder benodigd maatwerk, minder fouten en nooit meer problemen met lasnaden.

Voordelig dankzij unieke machines en automatisering

Wij snijden en bewerken volautomatisch in één opspanning en ons in machinepark, dat uniek is in Europa, maakt ons vele malen sneller dan conventionele technieken. Omdat we high-speed in 3D kunnen snijden kunnen we ‘moeilijke bewerkingen’, zoals gat-nokverbindingen, fictieve verbindingen, complexe patronen, graveringen en positioneringsmogelijkheden, nu zeer kostenefficiënt realiseren. Vooral voor machinebouwers met eigen productie is het zeer rendabel om met CLT samen te werken. Doordat wij jouw productiemedewerkers werk uit handen te nemen, houden zij veel meer tijd over om facturabel werk te doen voor jouw klanten.

CLT Smart Metal Shaping

Herwaarmerken en traceability 

CLT Metal Service is door Lloyds Register bevoegd tot het herwaarmerken van materialen met een keuringsrapport 3.1 of 3.2 volgens EN 10204:2004 (voorheen 3.1.B en 3.1.C 10204:1991). Dankzij automatische tracking en tracing processen (met labeling en QR-codes) kunnen we van elk product altijd achterhalen uit welke plaat, buis of koker het gesneden is, ook na bewerking. Hierdoor kunnen we voor jou als klant gemakkelijk doorstempeling verzorgen. 

En doordat wij productkwaliteit, herkomst en producteigenschappen garanderen aan onze klanten, kunnen zij op hun beurt, hun klanten precies vertellen welk onderdeel waar vandaan komt. Inclusief alle materiaalcertificaten.

Wij denken met je mee, van begin tot eind

Wij leveren maatwerkoplossingen en denken daarom met je mee van begin tot eind. Zo zorgen we voor een optimaal en efficiënt proces waarbij flexibiliteit, kwaliteit en snelheid centraal staan. Dit is wat we voor jou kunnen betekenen.

Advies
Om tot de best passende oplossing te komen inventariseren we je behoefte. We denken met je mee en adviseren je in onder andere materiaalkeuze, bewerking, processen en eisen

Werkvoorbereiding
Met onze eigen engineeringsafdeling maken we alle constructies vooraf in 3D zichtbaar en verwerken we diverse extensies (STEP, IFC, DXF, DWG). Hierdoor kunnen we al in vroeg stadium alle details bespreken zodat alles tot in de puntjes klopt. 

Afwerking
Na de metaalbewerkingsfase stopt ons werk niet. Ook de afwerking van de constructie verzorgen we graag voor je. Met onze eigen montage- en assemblagefaciliteiten zorgen we voor uiterst nette afwerking en efficiënt proces.

Service
Gedurende het hele traject staan kwaliteit en service bij ons voorop. We helpen je graag met al je vragen en houden continu contact om het proces te blijven optimaliseren.